Suomen paras yliopisto vuonna 2016

Koulutuksen taso Suomessa on tunnetusti todella korkea. Sen takia Suomi kiinnostaa myös ulkomisia opiskelijoita. Maailman eri yliopistoja ollaan laitettu paremmuusjärjestykseen useissakin eri rankingeissa. Useat suomalaiset yliopistot ovat sadan parhaimman yliopiston joukossa. Korkeimmalle niistä on kuitenkin sijoittunut Helsingin Yliopisto, joka on tällä hetkellä Times Higher Education -luokituksessa sijalla 28. Myös opiskelijat ovat arvioineet Helsingin yliopiston Suomen parhaimmaksi yliopistoksi. Yliopistossa onkin tällä hetkellä 35 000 opiskelijaa eri puolelta maailmaa ja sen lisäksi siellä työskentelee noin 4 000 tutkijaa ja opettajaa. Helsingin yliopiston toimintaa keskittyy neljälle kampukselle, jotka sijaitsevat keskustassa, Kumpulssa, Meilahdessa ja Viikkissä. Näiden lisäksi Helsingin yliopistoon kuuluu lukuisia tutkimusyksiköitä ympäri Suomea.

shutterstock_299633474Opiskelu Suomessa ja ulkomailla

Suomen lisäksi omia kokemuksiaan ja tietojaan voi kartuttaa myös ulkomailla. Suosittuja opiskelumaita ovat Yhdysvallat, Saksa, Iso-Britannia ja Ruotsi. Suomalaiset lähtevät ulkomaille opiskelemaan kieliä, mutta myös taidetta ja erilaisia tieteitä. Ulkomaille opiskelemaan lähdettäessä täytyy kuitenkin kiinnittää huomiota moniin asioihin, kuten tarvittavan viisumin hankintaan, asunnon vuokraamiseen ja taloudellisen puoleen hoitamiseen. Monissa maissa yliopistoissa opiskelu maksaa huomattavia summia vuodessa, joten voi olla syytä myös hankkia sivutyö opiskelun ohelle. Opinnot ulkomailla – käytännön vinkkejä: 1. Elä säästeliäästi ja ota selvää, maksaako yliopistossa opiskelu 2. Kysy Kelalta, voitko saada opintotukea ja opintolainaa opintoihisi 3. Ota opinnot tosissasi, sillä usein ulkomailla opiskelemiseen ei saa toista mahdollisuutta.

Maailman yliopistot houkuttavat suomalaisia

Suomalaiset ovat rohkeita ja lähtevätkin innokkaasti ulkomaille opiskelemaan. Kannattaa kuitenkin muistaa, että myös Suomesta löytyy erinomaisia yliopistoja. Helsingin yliopisto on vain yksi esimerkki, sillä vastaavanlaisia yliopistoja löytyy Etelä-Suomesta aina Lappiin asti. Yliopistojen hyviä ja huonoja puolia kannattaakin verrata ennen kuin tekee päätöksen siitä, mihin yliopistoihin hakee. Ulkomaille opiskelemaan haettaessa hakuajat tulee selvittää jokaisen yliopiston nettisivuilta erikseen. Suomessa taas on käytössä yhteishaku, jossa haetaan kaikkiin yliopistoihin mukaanlukematta Teatterikorkeakoulua ja Sibelius Akatemiaa. Ulkomailla opiskelu vaatii paljon enemmän, mutta toisaalta se antaa mahdollisuuden harjoittaa kielitaitoan. Oman kielitaidon tulee kuitenkin jo ennestään olla sillä tasolla, että yliopisto-opinnoissa pärjää. Sitä edellytetään jo pääsykokeissa.